Keşif Seviyesi
Last updated
Last updated
Keşif Seviyesi, kuruluş aşamasında olan ya da ilk gelişim adımlarını atan öğrenci topluluklarını kapsar. Bu seviyedeki topluluklar, temel yapılarını oluşturmaya başlarken, aynı zamanda Divizyon’un sunduğu kaynaklar aracılığıyla ilk üretimlerini planlama ve etkileşim yaratma sürecine girerler.
Topluluk Yapısının Oluşturulması:
Keşif seviyesindeki toplulukların, kendi iç yapısını belirleyip organizasyonel bir çerçeve oluşturması beklenir. Liderlik pozisyonlarının netleşmesi, görev dağılımının yapılması ve topluluk üyeleri arasında görev paylaşımının sağlanması önemlidir.
İlk Üretim Adımlarının Planlanması: İçerik, proje fikri, araştırma ya da küçük ölçekli uygulama gibi topluluğun ilgilendiği alan odağında; üretim odaklı faaliyetlere yönelik ilk adımların atılması ve buna yönelik planlamanın, yol haritasının sunulması.
Üye Kazanımı ve Aktif Katılımın Sağlanması:
Toplulukların, en az 20 aktif resmi üye sayısına ulaşmaları ve topluluk üyelerinin etkinliklere düzenli olarak katılım göstermeleri hedeflenir. Bu süreçte üye kazanım stratejilerinin geliştirilmesi ve topluluğun çekici bir platform haline gelmesi için çeşitli yöntemler uygulanmalıdır.
İlk Etkinliklerin Gerçekleştirilmesi:
Bu seviyedeki topluluklardan, topluluklarını tanıtacak ve öğrenci kitlesi arasında bilinirliklerini artıracak en az bir etkinlik organize etmeleri beklenir. Etkinliğin amacı, topluluk içi etkileşimi artırmak ve dışarıdan yeni üyeler kazandırmak olmalıdır
Gelişim Planının Hazırlanması:
Keşif seviyesindeki topluluklardan, bir yıllık gelişim planı oluşturmaları ve bu plan doğrultusunda ilerlemeleri beklenir. Bu plan, topluluğun hedeflerini, yapacağı etkinlikleri ve üye katılımını artıracak stratejileri içermelidir.
Üye sayısı:
15 ila 30 aktif üye, topluluğun çekirdek bir üye tabanına sahip olduğu kabul edilir.
Etkinlik geçmişi:
En fazla 1 küçük çaplı etkinlik düzenlenmiş ya da etkinlik gerçekleştirme aşamasında olunması.
İşbirliği kapasitesi:
Diğer topluluklar veya üniversitelerle herhangi bir işbirliği bulunmayan veya çok sınırlı işbirlikleri geliştirmiş topluluklar.
Stratejik yapı:
Yönetim yapısı ve temel organizasyon planı oluşturulmamış topluluklar. Uzun vadeli planlamalar henüz yapılmamış olabilir, ancak büyüme potansiyeli belirgindir.