Gelişim Seviyesi
Last updated
Last updated
Gelişim Seviyesi, belirli bir yapısal ve operasyonel olgunluğa ulaşmış, stratejik hedefleri doğrultusunda üretim yapan ve işbirlikleri geliştirmiş toplulukları kapsar. Bu topluluklar; sektörel görünürlüğü olan projeler yürüten, içerik üreten ve Divizyon’un stratejik gelişimine doğrudan katkı sağlayan yapılardır.
Üniversitelerde Divizyon’un Görünürlüğünü Artırmak:
Gelişim seviyesindeki topluluklardan, üniversitelerindeki öğrenci kitleleri arasında Divizyon’un tanınırlığını artıracak faaliyetler gerçekleştirmeleri beklenir.
Bu kapsamda, Divizyon’un hibrit topluluk yapısına uygun etkinlikler düzenleyerek üniversite içinde geniş kitlelere ulaşmaları hedeflenir.
İçerik Üretimi ve Tanıtım Faaliyetleri:
Topluluklardan, kendi etkinliklerini tanıtmak için dijital platformlarda Divizyon topluluğuna içerik üretmeleri beklenir. Bu içerikler, topluluğun yaptığı etkinlikleri, topluluk için bilgilendirici içerikleri, başarılarını topluluğa duyuracak şekilde tasarlanmalıdır. Özellikle, sosyal medya, video içerikler, blog yazıları veya tanıtıcı görseller hazırlayarak hem topluluğun hem de Divizyon’un üniversite içinde daha görünür hale gelmesi sağlanmalıdır.
Gelişmiş Üretim ve Proje Süreçleri:
Topluluklardan, kendi odak alanlarına uygun proje/faaliyet üretim süreçleri geliştirmeleri beklenir. Bu proje ve faaliyetler öncelikle topluluğun gelişimine katkı sağlamalı; aynı zamanda paylaşılabilir ve topluluğa fayda sağlayacak çıktılar üretecek şekilde planlanmalıdır.
Mentorluk Ağına Katkı:
Peer Mentor Network kapsamında kendi topluluğundan öne çıkan üyelerin desteklenmesi, platformun bilgi üretim süreçlerine aktif katılım sağlanması.
En Az İki Yeni Öğrenci Topluluğu Kazandırmak:
Bu seviyedeki topluluklardan, kendi üniversitelerinden veya diğer üniversitelerden en az iki yeni öğrenci topluluğunu Divizyon Alliance Programı’na dahil etmeleri beklenir.
Üye sayısı:
En az 30 aktif üye (resmi olarak topluluğa dahil olan, düzenli katılım sağlayan üyeler).
Etkinlik geçmişi:
Son bir yılda en az 2 etkinlik ve en az 1 üretim-çıktı odaklı proje/faaliyet gerçekleştirmiş olmak.
İşbirliği kapasitesi:
Üniversite içi veya dışı en az 1 işbirliği geçmişi. Disiplinlerarası çalışmalara ve ortak üretim süreçlerine dahil olma.
Stratejik yapı:
Topluluk liderliği netleşmiş, yönetim yapısı kurulmuş ve görev dağılımı yapılmış olan topluluklar. Topluluğun büyüme stratejisi netleşmiş ve topluluğun uzun vadeli gelişim faaliyetleri planı oluşturulmuştur.